Op 30 maart a.s. organiseert de Opel GT Club Nederland een sleuteldag. Het bestuur wil alle leden in de gelegenheid stellen meer kennis te vergaren van de techniek van onze Opel GT.

Enige tijd geleden heeft het bestuur u via een enquête gevraagd wat u vond van een ‘sleuteldag’. U heeft hier massaal op gereageerd. De vele reacties geven een behoorlijk verschillend beeld van wat u belangrijk vindt om aan de GT te doen maar er was een bijna unanieme reactie dat u dit idee fantastisch vindt. Reden voor het bestuur om hier verder mee te werken.

Uit de enquête kwam vooral naar voren dat u de remmen en het elektra in de GT een interessant onderwerp vindt om op zo’n dag te bespreken. Daarom gaan we op zaterdag 30 maart de remmen van een GT reviseren. Dit onder leiding van Bennie Lebbink, een buitengewoon deskundig persoon als het gaat over de GT. Ook gaan we proberen om aan de liefhebber meer duidelijkheid te geven over het elektrische deel van de GT. Hoe lees ik het schema en hoe vind ik dat in de GT. Hiervoor hebben we nog geen presentator maar daar wordt naar gezocht.

De dag gaat plaatsvinden in Westbroek, een dorpje kort onder Hilversum. De eigenaar van Auto Colijn heeft zijn privé werkplaats ter beschikking gesteld met daarnaast een prachtige locatie waar we de theorie gaan bespreken en ook van veel oldtimers kunnen genieten.

We beginnen de dag om 09.30 uur met koffie en iets lekkers daarbij. Om 10 uur gaan we de theorie doornemen van het remsysteem van de GT om dan zo rond 11 uur aan het sleutelen te beginnen. Nadat de mensen die de remmen gaan reviseren aan de gang zijn gegaan, volgt een presentatie van het elektrasysteem.

Uiteraard is de capaciteit niet oneindig groot en 20 man die aan één wiel sleutelen, lijkt ook niet handig. Daarom vragen wij u om vooraf in te schrijven en ons te laten weten voor welk onderdeel u komt.

Ook willen we graag weten hoeveel broodjes u wenst. We zoeken nog wel een paar personen die voor de ‘catering’ willen zorgdragen. Koffie maken, broodjes enz.

Als alles goed gaat, hopen we zo rond 16.30 uur de dag af te sluiten. Uw inschrijving zien wij graag tegemoet, houd hiervoor website en nieuwsbrief goed in de gaten.

 

Volg ons via